Ik ben een service designer

Laten we beginnen in het heden! Sinds september 2018 ben werkzaam als fulltime freelancer. Ik werk samen met verschillende organisaties en bedrijven zoals 31Volts, MV Service Design, Twynstra Gudde, Gemeente Rotterdam, Willem de Kooning Academie, AD (Persgroep) en Powerpoint Solutions. Ook werk ik samen met andere freelancers waaronder Noortje Bosma.

Met/bij 31Volts werk ik momenteel (2021) aan complexe vraagstukken voor de KNO, iHub en Gemeente Rotterdam. Eerder deden we projecten voor Slachtofferhulp Nederland, Keolis en Provincie Noord-Holland.

In 2016 studeerde ik af als grafisch ontwerper met een specialisatie in Service Design aan de Willem de Kooning Academie (Rotterdam). Mijn fascinatie heeft altijd al bij sociale projecten gelegen, waarbij het gedrag van de mens de leidraad is voor de uitkomst van het project. Mijn afstudeerproject richtte zich op de informele zorg en nam de wijze waarop organisaties mantelzorgers ondersteunen onder de loep. Mijn onderzoek werd genomineerd voor de onderzoeksprijs.

Na mijn studie nam ik deel aan een zes maanden durend trainingsprogramma in sociaal ondernemen. Hier volgde ik wekelijks workshops in o.a. crowdfunding, sales, impact meten en communicatiestijlen. Naast de trainingen ondersteunde ik het buurtinitiatief Schiezicht, waarvoor een strategie voor meer zichtbaarheid in de wijk werd opgezet.

Van maart 2017 tot september 2019 (1,5 jaar) werkte ik binnen de functie Research & Design voor Het Proces, een design research studio in Rotterdam.

Om nog meer inzicht te krijgen in wat mensen nu beweegt en bewust te worden van onbewuste processen heb ik een NLP opleiding gevolgd. Dit staat voor Neuro Linguistic Programming. Deze opleiding heeft mij geholpen met betere communicatie, sterkere verbinding met anderen en meer inzicht in motieven en gedragingen van anderen.

Ik heb veel interesse in (inspirerend) leiderschap en ontwikkel mij hier voortdurend in. Ik volgde in 2020 de cursus Leidinggeven aan Creatieven van de BNO, om nog meer mijn vinger te krijgen achter wat inspirerend leiding geven kan betekenen.

Opleidingen

BNO Kerncompetentie
Leidinggeven aan creatieven
Mei 2020

Post-HBO – NLP Practitioner
NLP Practitioner (Neuro Linguistic Programming) via UNLP
Oktober 2019 – april 2020, Rotterdam

Bachelor of Arts, 2016
Major Graphic Design
Minor Service Design

Willem de Kooning Academie,
Rotterdam

Werkzaamheden

Freelance
In september 2015 schreef ik mij in bij de KVK.
Sinds augustus 2018 ben ik fulltime freelancer.
Mijn hart ligt bij service design en projecten met maatschappelijke impact.

Wat ik nu doe
Freelance Service Designer bij 31Volts
Freelancer voor Business Design Agency

Ervaring

Freelance projecten
Momenteel werk ik samen met 31Volts aan complexe vraagstukken van de KNO, iHub (jeugdzorg) en Gemeente Rotterdam.

In samenwerking met 31Volts heb ik langlopende projecten gedaan voor o.a. Slachtofferhulp Nederland, Keolis en Provincie Noord-Holland.

Daarnaast hebben we workshops gefaciliteerd onder de vlag Designing Cultures voor o.a. de Rabobank en KNMG.

Bureau ervaring
Research & Design (03-2017 t/m 08-2018) bij Het Proces

Starters4Communities
Social Entrepreneur, stimuleren van sociale innovatie in Rotterdam, tijdens het trainingsprogramma van  Starters for Communities
(oktober 2016 – maart 2017)
Klik hier voor het certificaat

PPT Solutions
In juli 2018 volgde ik de workshop Powerpoint 2.0 bij PPT Solutions.
Klik hier voor het certificaat.

Freelance Workshop Facilitator
Diverse workshops voor studenten van de Willem de Kooning Academie
Open dagen, service design minor, methodieken
2017 en 2018, Rotterdam

Nominatie
Researchaward, WdKA 2016.
Onderzoek op aanvraag.

Stage
Ik liep stage bij M.V. (experts in interactie)
en Friends for Brands (Human Centered Branding)

Uitwisselingsprogramma
Certificaat:
India meets the Netherlands
Een week lang werkten we samen met studenten uit India aan een installatie om onze cultuurverschillen te visualiseren. Onderdeel van de International Design Conference 2014